vrijdag 1 juli 2011

Blaarmeersen Gent

Nieuw avontuurlijk bos in de Blaarmeersen

Het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen beschikt al jaren over een leuk en attractief speelterrein. Het aansluitende bos werd nu geïntegreerd in de speelzone met een avontuurlijke klim- en klauteromloop, met klimrotsen en een volwaardig parcours voor teambuilding. In het najaar vervolledigen de Gentse Sportdienst en
Groendienst het geheel met een hoogteparcours zodat het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen er opnieuw een belangrijke attractiepool bij heeft voor zowel kinderen, scholen, bedrijven als volwassenen.

Concept
Voor de ontwikkeling van die zone, werd een conceptnota opgesteld die de verschillende potenties en wensen voor natuur, sport en recreatie oplijst. Uiteindelijk resulteerde dit in een duidelijke visie: een ontwikkeling naar een meer actieve vorm van recreatie en sportbeoefening voor kinderen en volwassenen is mogelijk, op voorwaarde dat ze maximaal geïntegreerd wordt in het bestaande, waardevolle natuurlijk kader.

Bospoorten rond een junglepad
Vanuit dat concept ontstond de idee om te werken met een viertal bospoorten op de natuurlijke toegangswegen tot het bos. Die bospoorten zijn heel kleurrijk, speels, attractief en uitnodigend. Langs die poorten komen de kinderen in het bos en kunnen ze via een uitgebreid netwerk van diverse klim- en klautertoestellen een heuse ontdekkingstocht door het bos maken.



Klimrotsen
Vlak achter het bestaande speelterrein ligt nu een klimzone met heel natuurlijk ogende rotsen (boulders). Die rotsen zijn maximaal drie meter hoog en uitgerust met de nodige handgrepen. Hierop kunnen zowel kinderen als volwassenen terecht. Het is niet alleen de bedoeling op de rots te klimmen maar ook rond de rots, wat de moeilijkheidsgraad en aantrekkingskracht verhoogt. De hele zone heeft een valdempende ondergrond. Tussen enkele rotsen is ook een route met stalen kabels, een zogenaamde ‘via ferrata’, geïnstalleerd zodat men hier ook de basistechnieken voor het gebruik van een klimgordel kan aanleren.

Teambuilding
Het parcours voor teambuilding is ingeplant aan de bosrand. Het bestaat uit een combinatie van diverse hindernissen die de groepsleden kunnen overwinnen door nauwe samenwerking. De hoogte van de verschillende onderdelen kan worden aangepast aan de gewenste moeilijkheidsgraad, zodat een heel ruime doelgroep er terecht kan. Ook hier is een valdempende ondergrond aangebracht om een maximale veiligheid te garanderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten