maandag 1 juli 2013

‘Laat uw hart stelen, niet uw spullen’

De Dienst Lokale Preventie en Veiligheid startte de campagne
 ‘Laat uw hart stelen, niet uw spullen’. De nieuwe campagne roept op om waakzaam te zijn voor gauwdieven
 
Speciale aandacht tijdens Gentse Feesten en voor cafébezoekers in najaar

Tijdens de Gentse Feesten blijft de Stad Gent en de Politiezone Gent sensibiliseren. De preventieadviseurs van de Politie gaan dan de straat op om mensen aan te spreken. Ze zullen halstasjes verdelen met daarin een  kaartje met tips en de verwijzing naar de website www.hartendief.be.
In augustus komen er ook affiches op voertuigen van De Lijn.

In het najaar, bij de start van het academiejaar, zal de Dienst Lokale Preventie en Veiligheid de aandacht specifiek richten op de cafébezoekers.

Gauwdieven, men ziet ze niet, maar ze zijn er wel. In de bus of de tram, in winkels, restaurants, cafés of gewoon op straat, ze slaan hun slag zodra ze daar de kans toe zien. Ze gaan vlug te werk en hun grootste succesfactor is afleiding. Als je vanzelf al niet afgeleid bent omdat je in winkelrekken aan het snuisteren bent of tijdens een avondje uit met iemand staat te praten, passen ze hun eigen trucjes toe.
Drukke momenten zoals de koopjesperiode of de Gentse Feesten zijn gegeerd bij gauwdieven. Het aantal geregistreerde gauwdiefstallen is in juli dan ook hoger dan in andere maanden. Zo telde men in 2012 in totaal 1.326 feiten (gemiddeld 110,5/maand), waarvan 161 in juli.
 
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten