zondag 1 februari 2015

Interview De Streekkrant: LESLEY-ANN POPPE


‘Blondjes hebben betere seks’

GENTBRUGGE In 2010 steelt Lesley-Ann Poppe de show in het VTM programma ‘De Beste Hobbykok van Vlaanderen’. ZeDe filosofie dat juist eten een onmiddellijke invloed heeft op je uiterlijk en humeur, wordt verder gehandhaafd De filosofie dat juist eten een onmiddellijke invloed heeft op je uiterlijk en humeur, wordt verder gehandhaafd werd dé mediarevelatie na haar deelname aan ‘Komen Eten’ op VT4. Vanaf nu mag ze zich kasteelvrouw noemen. Poppe kocht immers het kasteel de Pélichy in Gentbrugge. Wij mochten op de koffie bij de bekendste decolleté van Vlaanderen.

“Geloof het of niet maar mijn opvoeding was streng, thuis en op de nonnenschool. Ik mocht niet uitgaan, ben lang kind gebleven, op de dag van mijn communie speelde ik met Barbiepoppen en had nog nooit een jongen van dichtbij gezien. Wees gerust, dat ben ik nu aan het inhalen”. Denk niet dat Lesley-Ann enkel door het leven gaat als stoeipoes gespecialiseerd in fijne vleeswaren. Tijdens haar studies werd ze gepassioneerd door de Latijnse taal. Na het behalen van haar diploma ruilde ze de talen in voor de meer economische richting Master Handelswetenschappen. “Domme blondjes? Vergeet het, het is een cliché. Blonde lokken staan voor een leuke levensstijl en een zonnige levensfilosofie. Want blondjes zijn populair, genieten van het leven, houden van luxe, hebben betere seks en maken sneller carrière. Blondes have more fun”. Poppe zelf is niet van nature blond. Ze is dat pas sinds haar 24ste. De showbizzcarrière van Lesley-Ann begon toen ze in 2008 werd verkozen tot Miss World Belgium. Het gaat haar sindsdien voor de wind. Met haar rondborstig voorkomen is ze niet weg te slaan uit de media. “Mijn 70F cup, puur natuur, niet aan gewerkt, niets aan verbouwd, mag dan wel mijn visitekaartje zijn, ik heb ondernemersdrang in m’n lijf, ben een zakenvrouw die perfect weet waar ze mee bezig is, niet bang om op mijn gezicht te gaan. Ik zie in alles mogelijkheden, bij foute beslissingen sta ik niet stil, toch niets meer aan te doen. Een illusie armer, een ervaring rijker denk ik dan maar”.

‘Met Valentijn lig ik bij Blokker in de etalage’

Lesley-Ann Poppe wil de beautyqueen van Vlaanderen zijn. Zoals je Piet Huysentruyt hebt voor kooktips en Tante Kaat voor huistips, wil ik dat Vlaanderen voor alles wat met beauty te maken heeft naar mij komt. Mijn schoonheidsscholen, met afdelingen in Antwerpen, Hasselt en Gent zijn een succes. Ik stel 50 mensen fulltime te werk”. Aan plannen geen gebrek, voor een stunt haalt Lesley-Ann de neus niet op. “Met Valentijn lig ik bij Blokker in de etalage, tussen de potten en de pannen. Eigenlijk bedoel ik mijn lingeriesetje, een eigen ontwerp, in rood satijn met zwarte kant voor slechts 29 euro”. Vanaf september mag Poppe flaneren in haar eigen kasteel uit 1883. Ze gaat er de vestiging van haar Gentse schoonheidsschool onderbrengen. “We zijn volop aan het renoveren en verbouwen. Dat heeft een prijskaartje van zowat 1 miljoen euro” vertelt Lesley-Ann met nauwelijks verborgen trots. “Ik wou de gevel roze schilderen maar dat mocht niet, het gebouw is immers een monument. Het park blijft toegankelijk voor het publiek, de Gentse groendienst zal het verder onderhouden”. De stad Gent verkocht het gebouw. De verlaagde vraagprijs was 695.000 euro. Poppe wil niet verklappen hoeveel ze uiteindelijk heeft betaald.

“Ik ben zeker geen eendagsvlieg op zoek naar aandacht. Ik probeer het leven steeds te bekijken van de positieve en zonnige kant en wil dit uitstralen naar mijn omgeving toe. Als definitie van geluk probeer ik liefde, orde en rust te laten heersen in mijn leven”. Als het over seks gaat, wordt er nogal eens hard gelachen, maar ook soms hard rood geworden. Lesley-Ann heeft daar geen probleem mee. Ze schuifelt niet ongemakkelijk heen en weer op de stoel als we het over haar libido hebben. “Mannen hebben precies schrik van mij. Ja, er wordt al wel eens in m’n poep genepen maar dat valt eigenlijk best mee. Per dag krijg ik honderden chatberichten via Facebook”. Het blijkt waar te zijn, Lesley-Ann laat ons meelezen. “Aanbidders of flauwe plezante mannen kunnen zich maar beter de moeite besparen, ik lees die berichten niet”.

Laat zien wat je hebt!

Lesley-Ann (35) is terug single. “Ik heb geen tijd voor een gebroken hart. Ga niet op zoek, liefde moet spontaan op je afkomen. Arm of rijk, knap of lelijk, het speelt geen rol. Het klinkt kneuterig maar schoonheid zit van binnen. Op een schone vent ben je dikwijls rap uitgekeken, ik zoek een maatje voor het leven. Ze mogen zelfs witte sokken dragen, zo lang ze maar geen stinkende adem hebben want dat is een afknapper”. Haar levensmotto ‘wat je hebt moet je laten zien’ maakt deel uit van het imago. Poppe kan zichzelf best relativeren. Sommige mannen krijgen de vapeurkes als ze mijn ferme tweeling zien. Niet mijn fout, de natuur gaat z’n gang. BV? Eén uur rijden en de mensen kennen mij niet meer”. De wereld is een schouwtoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel. Dat is niet anders bij Lesley-Ann.

Frans Van Damme


Dit interview verscheen in De Streekkrant, editie Gent-Deinze - week 06/2014

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten