vrijdag 13 juli 2012

Stad Gent lanceert vernieuwde website OOG

De website www.oogent.be werd in samenwerking met de IT-partner van de Stad Gent Digipolis in een nieuw kleedje gestopt. De website werd opgesplitst in twee luiken. Via de website www.investingent.be bereikt men vanaf nu de doelgroep van de investeerders. Via de website www.oogent.be bereikt men het ondernemersluik met als doelgroep horeca, detailhandel, marktkramers en bedrijven. Beide sites blijven met elkaar verbonden.

De vernieuwde website www.oogent.be geeft een overzicht van alle relevante informatie voor ondernemers. Gebruiksvriendelijkheid staat hierbij centraal. De structuur werd aangepast volgens de vragen die het Ondersteuningspunt Ondernemers Gent (OOG, de stedelijke toegangspoort voor ondernemers) ontvangt.

De website werd opgedeeld volgens het type ondernemer. Zo kan bijvoorbeeld een horeca-uitbater in één keer een volledig overzicht van alle noodzakelijke vergunningen voor het uitbaten van een horecazaak raadplegen. Alle stedelijk en bovenstedelijke vergunningen staan duidelijk en volledig opgelijst.

Starters kunnen zich informeren over zowel het startersbeleid van de Stad Gent als over de formaliteiten die gelden bij het opstarten van een eigen zaak.
De website bevat ook heel wat informatie over de (her)localisatiemogelijkheden in Gent. Wie op zoek is naar een (nieuwe) vestigingsplaats krijgt meteen een overzicht van de mogelijkheden en ondersteuningsmaatregelen.
Een nieuwe rubriek informeert over personeelsbeleid en hoe de Stad Gent ondernemers hierbij kan ondersteunen. De ondernemer krijgt ook hier een zeer volledig overzicht van alle stedelijke en bovenstedelijke steunmaatregelen.

Vormelijke vernieuwingen
De Gentse ondernemerswebsite onderging wijzigingen die de gebruiksvriendelijkheid ten goede komen. In de nieuwe rubriek ‘denk ook aan’ krijgen de ondernemers doorheen de site verwijzingen naar gerelateerde producten/dienstverlening waardoor de dienstverlening van de Stad Gent op een meer geïntegreerde wijze wordt aangeboden.
Een verwijzing naar het Gentse e-loket is eveneens toegevoegd. Hier kunnen (startende) ondernemers aanvragen digitaal indienen.
Nieuw zijn ook de knoppen die linken naar andere stedelijke websites zoals de eveneens vernieuwde De Gentse Ondernemer, Gent Verwent en Openbare Werken in Kaart.
Ook de zoekmotor werd aangepast om gericht zoeken vlotter te laten verlopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten