donderdag 26 juli 2012

Schrijfwedstrijd met als thema ‘Gent’

De wedstrijd ‘Michel Casteelsprijs voor cursiefjes’ wordt georganiseerd door de Dienst Evenementen en Feesten van de Stad Gent en heeft als doel het schrijven te bevorderen. De uiterste inzenddatum voor deelname aan de wedstrijd dit jaar is vrijdag 30 november 2012.
Wedstrijd
Het cursiefje is een kort, humoristisch én persoonlijk prozastukje, soms met een diepere filosofische ondertoon, dat aspecten van het dagelijkse leven weergeeft. Ook een column kan worden ingestuurd. Een column is een kort stukje proza waarin de auteur spits en uitdagend zijn mening ventileert. Er gelden nauwelijks beperkingen voor wat het onderwerp van een column kan zijn; het gamma reikt van huiselijke voorvallen tot de wereldpolitiek. De column is een beschouwelijker variant van het cursiefje, dat het meer van humoristische observatie en vertelling moet hebben. Sinds de jaren 1970-‘80 heeft de column het cursiefje opgevolgd.
De wedstrijd staat open voor iedereen, de inzendingen moeten in het Nederlands geschreven zijn en deelnemers mogen meerdere teksten insturen.
Het thema van de wedstrijd is ‘Gent’. De deelnemer mag de breedst mogelijke interpretatie geven aan zijn im pressies hierover of vertellen over een gerelateerd onderwerp. De lengte van de tekst is beperkt tot 4.000 tekens. Dat stemt overeen met 1 kant van een A4-blad in een standaard lettertype bij een corpsgrootte van 11.
Prijs
De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury.
Aan de wedstrijd zijn drie geldprijzen (plus evenwaardige boekenpakketten) verbonden: de Michel Casteelsprijs van 300 euro voor de eerste laureaat, de Polleke Pluymprijs ter waarde van 200 euro voor de tweede laureaat en een aanmoedigingsprijs ter waarde van 100 euro voor de derde laureaat.
De winnaar zal zijn inzending zien verschijnen op de website www.gent.be
De uitslag van de wedstrijd zal in februari 2013 tijdens een officiële plechtigheid op het stadhuis worden bekendgemaakt.
Deadline inzending
Teksten moeten uiterlijk op vrijdag 30 november 2012 ingediend worden.
Motto of slagzin
De inzending moet anoniem zijn, dus er mag geen naam of adres op het tekstdocument vermeld staan, wel een motto of slagzin. In een ander document moet het motto of slagzin vermeld worden met de naam, adres, telefoonnummer en
e-mailadres van de kandidaat.
Inzendingen mogen
-         Via e-mail verstuurd worden met als onderwerp ‘schrijfwedstrijd Gent’ naar henk.terryn@gent.be of
-         per post naar de Dienst Evenementen en Feesten, t.a.v. Henk Terryn, met als vermelding ‘schrijfwedstrijd Gent’, Gasmeterlaan 107, 9000 Gent.

De Dienst Evenementen en Feesten staat in voor de administratieve verwerking en maakt niet deel uit van de jury.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten