zondag 23 september 2012

N-VA-borden gevandaliseerd in Gent

In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Drongen een groot aantal N-VA-borden kapot geslagen. De borden stonden aan de rotonde Deinsesteenweg/Mariakerksesteenweg en in het centrum van Drongen. 
Het gaat blijkbaar om een gerichte actie, want de vandalen hebben borden van andere partijen in dezelfde buurt ongemoeid gelaten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in het Gentse stadscentrum aan de oevers van de Leie het bord gestolen van Guido Meersschaut, de nummer 6 op de N-VA-lijst voor de Gentse gemeenteraad. De achterkant van de woning van Meersschaut grenst aan de Leie.  Hier kan het dus niet anders dan dat de dieven een bootje hebben gebruikt; op een andere manier kan, behalve Guido Meersschaut zelf, niemand tot bij het bord komen. Eerder waren de borden van Guido Meersschaut ook al bekogeld met tomaten en waren er op zijn aanlegsteiger vuilzakken geledigd.

Ook van de nummer drie op de gemeenteraadslijst Faruk Ă–mer Demircioglu werd een aanhangwagen met spandoek op de Dendermondsesteenweg vernield.

Meersschaut, Demircioglu en ook de Drongense kandidate Isabelle De Clercq (nummer 5 op de N-VA-lijst) hebben klacht neergelegd tegen onbekenden, er werd telkens een proces-verbaal opgesteld door de politie.
N-VA lijsttrekker Siegfried Bracke herhaalt zijn oproep tot een serene en faire campagne.  “Democratie is op een beschaafde manier met elkaar van mening verschillen”, aldus Bracke, “vernielingen en diefstal horen daar vanzelfsprekend niet bij.”




Geen opmerkingen:

Een reactie posten