vrijdag 14 september 2012

Nieuwe directeur Museum voor Schone Kunsten GENT

Het college van burgemeester en schepenen keurde op donderdag 13 september 2012 de wervingsreserve voor directeur Museum voor Schone Kunsten – Stad Gent goed.
Luc Vanackere wordt de nieuwe directeur van het MSK Gent. Hij is 54 jaar en is momenteel directeur van het Kasteel van Gaasbeek, waar hij de voorbije negen jaar de eindverantwoordelijke was voor het inhoudelijke en zakelijke beleid. Voordien heeft hij onder meer bij de Stad Antwerpen, De Philharmonie vzw en Harrison & Parrott in London gewerkt. Hij kan daardoor bogen op een rijke academische en professionele ervaring in de culturele sector.

Luc Vanackere heeft de belangrijke taak om het Museum voor Schone Kunsten van de Stad Gent te leiden. Hij zal instaan voor het uittekenen van het beleid en is de eindverantwoordelijke voor de werking van het museum. Hij staat tevens in voor de nationale en internationale profilering, geeft leiding aan verschillende operationele diensten en vertegenwoordigt het museum in verschillende overlegorganen, stuur- en werkgroepen.

Luc Vanackere start vermoedelijk in het najaar van 2012 in zijn nieuwe functie. Hij neemt de fakkel over van de onlangs overleden Robert Hoozee, die het Museum voor Schone Kunsten gedurende een dertigtal jaar met zeer veel enthousiasme en toewijding leidde. Onder zijn leiding werd het museum nationaal en internationaal gewaardeerd en groeide het uit tot een gevestigde waarde in de kunstwereld. De Stad Gent is bijzonder erkentelijk voor het nalatenschap van de heer Robert Hoozee en heeft uiteraard de ambitie om met de nieuwe directeur door te gaan op dit elan.

De Stad Gent is ervan overtuigd dat de heer Luc Vanackere de ideale persoon is om het Museum voor Schone Kunsten - Stad Gent in goede banen te leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten