donderdag 23 augustus 2012

Heraanleg E34: Fase 1 (Kaprijke-Eeklo)

Op 27 augustus (na de avondspits) start de heraanleg van de E34 in Oost-Vlaanderen. In de eerste fase wordt gewerkt tussen Kaprijke en Eeklo in de richting van de kust. Het wegdek wordt volledig heraangelegd in beton. Om vlot en veilig te werken zal alle verkeer door de middenberm op de rijrichting Antwerpen gebracht worden. Daar zal er in elke richting één rijstrook beschikbaar zijn voor het verkeer. Het op- en afrittencomplex in Eeklo gaat dicht in de richting van de kust. Deze fase duurt tot halverwege oktober. Het einde van de heraanleg van de E34 is voorzien voor midden december 2012.

Werfzone fase 1In de eerste fase wordt gewerkt tussen de kruispunten met de Vaartstraat in Kaprijke en de Sint-Laureinsesteenweg in Eeklo in de richting van de kust. Beide kruispunten blijven open voor het verkeer. Het op- en afrittencomplex Eeklo ligt wel in de werkzone en gaat deels dicht. Het zal niet mogelijk zijn om de E34 richting kust op- of af te rijden naar de R43. (zie verkeersschema in bijlage)

Omleiding complex Eeklo
Verkeer van en naar Eeklo kan op- of afrijden aan de kruispunten van de E34 met de Vaartstraat of de Sint-Laureinsesteenweg en gebruik maken van de N455 of de N456 en de N9. (zie omleidingsplan in bijlage)

Minder hinder en veiligheid staan centraalTijdens de betonwerken zal de aannemer 24/24 en 7/7 werken. Door de gefaseerde aanpak en efficiënte planning kan de totale duurtijd van de werken (alle fases) beperkt worden tot vier maanden.

Zowel voor de veiligheid van de arbeiders op de werf als van de weggebruikers zelf geldt in de werfzone een snelheidsbeperking van 70 km/u. Nog te veel automobilisten houden zich niet aan de verlaagde snelheid en brengen daarmee niet enkel zichzelf maar ook de andere weggebruikers en de arbeiders op de werf in gevaar. Het agentschap voorziet flitscontroles in de werfzone.

Blik op volgende fases
De heraanleg van de E34 is opgesplitst in 5 fases. Sommige fases lopen tegelijkertijd. Voor een overzicht en meer info per fase kunt u terecht op www.wegenenverkeer.be/heraanlegE34.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten