maandag 13 augustus 2012

Oogstkermis en Oogststoet in Oostakker

Van vrijdag 24 tot en met dinsdag 28 augustus 2012 vindt in Oostakker de traditionele ‘Oogstkermis’ plaats, een organisatie van de Dienst Evenementen en Feesten in samenwerking met de Dekenij Oostakker en het Oogststoetcomité Oostakker. Op dinsdag 28 augustus start om 19 uur in Wulverdam de Oogststoet. Een overvol, gevarieerd programma zet Oostakker vijf dagen lang op z’n kop.
De Oogstkermis biedt voor elk wat wils. Alle activiteiten vinden plaats op en rond het kerkplein in Oostakker, het Ontmoetingscentrum Oostakker (OCO) in de Pijphoekstraat, het Lokaal Leopold II in de Bredestraat en de omliggende cafés.

Er is heel veel muziek met onder andere optredens van The Julian New Orleans Jazz Friends (vrijdag 24 augustus), schlagerparade met Alwin de havenzanger, Bandit, Roland met zijn orkest klavieren en de Romeo’s, met presentatie en dj Peter Van Praag (maandag 27 augustus), Rudy Hammond @ The Blue Ladies (dinsdag 28 augustus) en heel wat discobars, fuiven, karaoke en café-chantant.
Naast muziek brengt de Oogstkermis op maandag 27 augustus een jaarmarkt voor paarden in de Sint-Laurentiuslaan en op dinsdag 28 augustus een antiek-, brocante-, rommelmarkt en markt van nieuwe koopwaren met meer dan honderd standen in de Bredestraat.

Er zijn diverse schietingen, schieting op de liggende wip (zaterdag 25 augustus), vleesschieting (zondag 26 augustus) en vlaaien- en worstenschieting (dinsdag
28 augustus). Er is op zaterdag 25 augustus een duivenvlucht en er worden heel wat feest- en kermismenu’s aangeboden.

Kinderen kunnen deelnemen aan het zoekspel ‘speld uit de hooiopper’, zich uitleven op de kermis of zich inschrijven voor de wedstrijd ‘wie wordt Oostakkers Kinderduo 2012’.

Sportievelingen kunnen op zaterdag 25 augustus deelnemen aan de wielerwedstrijd voor nieuwelingen KBWB, op zondag met OKRA wandelen, fietsen, een spelletje petanque spelen of kaarten of zich gedurende vijf dagen uitleven op de dansvloer tijdens de vele dans-, fuif-, disco-, swing en showavonden.

Gedurende de vijf dagen kunnen bezoekers ook terecht in het Ontmoetingscentrum Oostakker (OCO) voor een fototentoonstelling ‘Beeldig’ Oostakker, vroeger en nu. Guido Rogiers neemt het publiek mee in de tijd via oud en nieuw fotomateriaal en allerlei achtergrondinformatie.

Oogststoet
Maar de Oogstkermis is vooral bekend van de vlaaien-dinsdag en de Oogststoet.
Op dinsdag 28 augustus vanaf 19 uur vertrekt de stoet met deelname van 3 muziekkorpsen, 40 praalwagens en groepen en 600 uitvoerders in Wulverdam. Het parcours brengt hen via Sint-Laurentiuslaan – Oostakkerdorp – Bredestraat – Pijphoekstraat – Eekhoutdriesstraat – Oude Holstraat – Pijphoekstraat – Ledergemstraat – Honoré Drubbelstraat – Gentstraat – Oostakkerdorp terug naar de Sint-Laurentiuslaan waar de stoet wordt ontbonden.
Deze Oogststoet komt tot stand dankzij de inzet van een team van jonge dynamische vrijwilligers die zich aangesloten hebben bij het Oogststoetcomité Oostakker.
Van 20 tot 21 uur kan iedereen terecht op het grasterrein aan de kerk voor een gratis lekker stukje vlaai met schuimende Rodenbach.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten