zondag 12 augustus 2012

Voorbereidende werken op de E34 tussen Moerbeke en Eeklo

Op 13 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met voorbereidende werken voor de heraanleg van de E34. Vanaf 27 augustus krijgen verschillende zones van de E34 tussen Moerbeke en Eeklo een grondig onderhoud. Tussen Moerbeke en Wachtebeke worden ook betonnen stootbanden geplaatst langs de middenberm. De werken worden in vijf verschillende fases uitgevoerd om de hinder voor de weggebruiker zoveel mogelijk te beperken.

Voorbereidende werkenVan 13 tot en met 17 augustus zal de aannemer voorbereidende werken uitvoeren. De werfsignalisatie wordt geplaatst en op de E34 tussen Moerbeke en Eeklo worden vijf doorsteken door de middenberm gemaakt. Het verkeer wordt telkens over een korte afstand in beide rijrichtingen op één rijstrook gebracht. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Heraanleg in vijf fases tot eind 2012 (zie faseringskaart)De heraanleg zelf start op 27 augustus. Tijdens de eerste twee fases tot midden oktober wordt het wegdek vernieuwd van Kaprijke tot Eeklo en van Moerbeke tot Wachtebeke richting kust. Tijdens fase drie worden betonnen stootbanden geplaatst langs de middenberm tussen Moerbeke en Wachtebeke. Fases vier en vijf gaan van start vanaf midden oktober en zullen twee maanden duren. Tijdens deze laatste fases krijgt de E34 tussen Eeklo en Kaprijke (richting Antwerpen) en tussen Wachtebeke en Zelzate (richting kust) een nieuwe betonverharding. Tijdens de werken blijft doorgaand verkeer steeds mogelijk op één rijstrook in beide rijrichtingen. Volgens de huidige planning zullen de werken beëindigd zijn voor het einde van dit jaar.

Tijdelijke sluiting op- en afrittenIn de werfzones liggen een aantal op -en afritten. Deze worden tijdelijk afgesloten als er gewerkt wordt op de E34. Het gaat om de noordelijke op- en afritten Zelzate, Moerbeke en R43 Eeklo en de zuidelijke op- en afrit R43 Eeklo. Er is steeds een omleiding voorzien. De exacte timing hangt af van de vordering van de werken.

Minder hinder en veiligheid staan centraalTijdens de betonneringswerken zal de aannemer 24/24 en 7/7 werken. Door de gefaseerde aanpak en efficiënte planning kan de totale duurtijd van de werken beperkt worden tot vier maanden.

Om de automobilisten zo goed mogelijk te waarschuwen bij mogelijke files, wordt een filedetectiesysteem ingezet voor de fase Moerbeke/Wachtebeke en de fase Wachtebeke/Zelzate. Filewaarschuwingsborden voor de werfzone geven aan hoe ver een bestuurder van de file/werf verwijderd is. Zo wil het agentschap kop-staartaanrijdingen vermijden.

Laat u niet verrassen....
Deze werf is één van de grote werven van 2012 die vorig jaar werden aangekondigd. Het Agentschap Wegen en Verkeer zet verschillende kanalen in om weggebruikers te informeren over deze werven. Op www.wegenenverkeer.be kunnen weggebruikers alle informatie terugvinden.

Zowel voor de veiligheid van de arbeiders op de werf als van de weggebruikers zelf wordt er bij wegenwerken een snelheidsbeperking opgelegd. Nog te veel automobilisten houden zich niet aan de verlaagde snelheid en brengen daarmee niet enkel zichzelf maar ook de andere weggebruikers en de arbeiders op de werf in gevaar. Daarom voorziet het Agentschap Wegen en Verkeer een aantal verplaatsbare flitspalen, die flexibel kunnen worden ingezet, om de snelheidsbeperkingen in de verschillende werfzones te handhaven.

Meer info over deze werf op www.wegenenverkeer.be/heraanlegE34

Geen opmerkingen:

Een reactie posten