zondag 12 augustus 2012

Heraanleg kruispunt ‘Den Dollar’ in Ninove

Op maandag 13 augustus 2012 start de heraanleg van kruispunt Den Dollar in Ninove. Eerst gaan de nutsmaatschappijen zes maanden aan de slag. In het voorjaar van 2013 start het Agentschap Wegen en verkeer met de heraanleg zelf. De eerste werkzaamheden zullen buiten de rijweg gebeuren, zonder hinder voor het verkeer. Pas vanaf halverwege oktober zullen de activiteiten van de nutsmaatschappijen impact hebben op het verkeer.

Werkzaamheden in de weken van 13 en 20 augustus
Van 13 tot 16 augustus zullen de nutsmaatschappijen op verschillende plaatsen voorbereidende werkzaamheden uitvoeren in het voetpad, het fietspad en de parkeerstroken van de Elisabethlaan, Albertlaan, Brakelse Steenweg en de Outerstraat. Fietsers, voetgangers en autoverkeer zullen steeds door kunnen.

In de week van 20 augustus wordt op de Albertlaan een doorsteek in asfalt aangelegd ter hoogte van de Gentsestraat. Deze doorsteek moet er voor zorgen dat tijdens de werken het doorgaand verkeer zo veel mogelijk gegarandeerd kan blijven.

Communicatie
Voor de start van de heraanleg in het voorjaar van 2013 plant het Agentschap Wegen en Verkeer een informatiecampagne voor de inwoners van Ninove.

Informatie over de werkzaamheden van de nutsmaatschappijen is binnenkort te vinden op de website van de stad Ninove, waarop de contactgegevens van de betrokken nutsmaatschappijen zullen worden vermeld. Omwonenden zullen met bewonersbrieven op de hoogte gehouden worden door de nutsmaatschappijen zelf en dit van zodra er werken starten met hinder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten