dinsdag 14 augustus 2012

Grondige opknapbeurt voor fietspaden langs N48 in Ronse

In de week van 20 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met een grondig onderhoud van de fietspaden op de Ninovestraat (N48) te Ronse. De betonnen fietspaden worden gedeeltelijk afgefreesd en krijgen een nieuwe toplaag in asfalt. Daarnaast worden een aantal verzakte parkeerstroken aangepakt. De werkzaamheden zullen ongeveer 3 maanden duren. Bij slecht weer kan de planning wijzigen.

Werfzone en fasering
In de richting van Brakel loopt de werfzone vanaf de Lievensbeek tot aan de gebouwen van TMVW. Richting Ronse wordt er gewerkt van aan de gebouwen van TMVW tot voorbij de eerste wegaansluiting van de industriezone ‘Klein Frankrijk’.

De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd, één fase per rijrichting. Autoverkeer blijft steeds mogelijk, zij het (deels) over versmalde rijstroken. Fietsers moeten aan het begin en einde van de werfzone de N48 oversteken en kunnen daar gebruik maken van het fietspad op de andere rijrichting. Dit wordt tijdelijk een dubbelrichtingsfietspad. Plaatselijk verkeer voor bewoners in de werfzone wordt maximaal in stand gehouden. Industriezone ‘Klein Frankrijk’ blijft steeds bereikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten