dinsdag 14 augustus 2012

Wie wordt de beste panna speler/speelster van Gent?

Op zaterdag 25 augustus 2012 meten de beste Gentse panna spelers en speelsters zich met elkaar op de stadsfinale van Electrabel Steet Heroes op de Korenmarkt. Een spelersdelegatie van KAA Gent zal aanwezig zijn om de jonge talenten aan te moedigen. Electrabel Street Heroes (ESH) is tot nu toe de grootste panna competitie in België. Dit project startte in 2012 en loopt verschillende malen tot en met 2014 in verschillende Vlaamse en Waalse steden.

Wat is panna?
Panna(voetbal) is een soort straatvoetbal in een afgebakend veldje (kooi) met kleine doelen. Met  behendige voetbaltrucs probeert men de tegenstander te slim af te zijn en te scoren. Electrabel Street Heroes is de grootste competitie in België rond die sport. Meer info over panna en over het wedstrijdreglement is te vinden op de website www.streetheroes.be/nl/reglement

Stadsfinale in Gent
De kwalificaties voor de stadsfinale zijn volop bezig. Wie nog wil meedingen voor de finale, kan deelnemen aan het buurttornooi op dinsdag 21 augustus (Azaleapark, Sint-Amandsberg) en woensdag 22 augustus (Arbedpark, Gentbrugge), telkens om 14 uur. Inschrijven vooraf is niet nodig.

De stadsfinale vindt plaats op zaterdag 25 augustus 2012 op de Korenmarkt, van 14 tot 18 uur. De toeschouwers en spelers kunnen gratis genieten van demo’s, een freestyle show, dj’s, enz. De finalisten van iedere categorie krijgen een geschenkpakket van KAA Gent met een voetbalshirt van de eerste ploeg, een gratis ticket voor een voetbalmatch en een uitnodiging voor een stadionbezoek. Daarenboven komt een aantal spelers van KAA Gent supporteren tijdens de finales.

De beste spelers van alle steden ontmoeten elkaar vervolgens in de regionale (halve) finales en ten slotte in de nationale finale. De winnaars hiervan mogen zich gedurende één jaar Belgisch Kampioen Panna in hun categorie noemen. De nationale finale van Electrabel Street Heroes zal plaatsvinden op zaterdag 29 september 2012 in Tour & Taxis in Brussel.

De Gentse panna competitie is een initiatief van de Sportdienst, het BOP-project en vzw Voetbal in de Stad, met ondersteuning van Electrabel, Ligue Francophone de Foot de Rue asbl (LFFR) en Straatvoetbalbond Vlaanderen vzw (SVBV).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten