dinsdag 14 augustus 2012

Internationale kunst- en architectuurmanifestatie 'Façade 2012' in Zeeland, West- en Oost-Vlaanderen, 17 aug-8 nov

Onder impuls van en met financiële steun van de Provincies Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Zeeland en de Euregio Scheldemond vindt van 17 augustus tot 8 november 2012 in elk van deze provincies de internationale kunst- en architectuurmanifestatie 'Façade 2012' plaats.
De drie Provincies, die samen de Euregio Scheldemond vormen, hebben op het vlak van kunst en cultuur een lange samenwerkingstraditie. Jaarlijks organiseren zij samen een manifestatie rond een welbepaald cultureel thema. Voor 2012 opteerden zij voor de hedendaagse beeldende kunst en werd het project 'Façade 2012' opgestart in samenwerking met het CBK (Centrum voor Beeldende Kunst) in Middelburg, BE-PART in Waregem en Netwerk centrum voor hedendaagse kunst in Aalst. In de grensoverschrijdende driehoek die deze steden vormen, zal het begrip 'façade' op een eigen manier worden ingevuld.
'Façade 2012' is een internationale kunst- en architectuurmanifestatie met als doel te laten zien dat beeldende kunst je anders naar de omgeving doet kijken.

Middelburg is het kloppend hart van deze manifestatie met 14 spectaculaire ingrepen van nationale en internationale kunstenaars in het stadsgezicht. Het project begint er op 17 augustus en eindigt op 18 november 2002.
In Waregem zullen 4 Belgische kunstenaars elk een nieuw werk creëren in functie van de architecturale ruimtes van het BE-PART-gebouw en engageren zij zich om elk curator te zijn van de artistieke bijdrage van een andere kunstenaar. De tentoonstelling begint op 1 september en eindigt op 28 oktober 2012.
In Netwerk centrum voor hedendaagse kunst in Aalst zullen 11 kunstenaars met hun werk een antwoord proberen te geven op vragen zoals 'Wat schuilt er achter de façade?' en 'Hoe verbeeldt architectuur de dromen, de verwachtingen en de angsten van de mens?' Volgende kunstenaars nemen hieraan deel: Stefaan Dheedene, Alice De Mont, Anna Malagrida, Lucie Renneboog, Charlotte Moth, Veerle Michiels, Jurgen Ots, Piki & Liesbet Verschueren, Lotte van den Audenaeren, Sofie van der Linden en Dirk Zoete. De tentoonstelling opent op 22 september en loopt tot 18 november.

Naast de installaties en de tentoonstellingen zijn er ook tal van randactiviteiten rond het thema 'façade'. Er zijn 3 busreizen voorzien met de Façadebus, die telkens vanuit een andere locatie vertrekt en de 3 locaties bezoekt. Op 6 oktober vanuit Aalst, op 19 oktober vanuit Waregem en op 27 oktober vanuit Middelburg.
Voor meer informatie over de tentoonstellingen, openingsuren, randactiviteiten en de busreizen kan u terecht op
www.facade2012.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten