dinsdag 14 augustus 2012

Vlassenbroekbrug (N41) en Scheldebrug (N47) in Dendermonde krijgen opknapbeurt

Vanaf 16 augustus pakt het Agentschap Wegen en Verkeer de brugdekken aan van twee bruggen in Dendermonde: de Vlassenbroekbrug en de Scheldebrug. De Vlassenbroekbrug krijgt op 16 en 17 augustus een nieuwe toplaag in asfalt en aangepaste markeringen. De werkzaamheden op de Scheldebrug starten op 20 augustus en zullen twee weken duren. De top- en onderlagen in asfalt worden hersteld. Bij slecht weer kan de uitvoeringstermijn wijzigen.

Fasering en omleiding
Vlassenbroekbrug (N41)
Het verkeer wordt twee dagen omgeleid in bede rijrichtingen via de parallel lopende brug.

Scheldebrug (N47)
Doorgaand verkeer blijft mogelijk, zij het over één versmalde rijstrook in elke richting. In de week van 27 augustus zal de bypass van de Mechelsesteenweg (N17) naar de Scheldebrug gedurende een korte periode volledig afgesloten worden voor het verkeer. Verkeer van de N17 rijdt naar de N47 via het kruispunt ‘Mechelse Poort’. Het fiets-en voetgangersverkeer zal geen hinder ondervinden.
De werken aan de Scheldebrug kunnen ernstige verkeershinder veroorzaken, vooral tijdens de spitsuren. Het agentschap kiest daarom voor de verkeersluwere zomermaanden om deze werken uit te voeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten