zaterdag 27 april 2013

Bal der Bals palmt Flanders Expo in

Op zaterdag 11 mei is Flanders Expo het decor voor allicht één van de meest spraakmakende evenementen van het land. Duizenden aanwezigen waaronder een 600-tal VIP’s worden verwacht op het ‘Bal der Bals’, maar ook tal van bekende Vlamingen, Missen en internationale sterren mogen dit jaar op het feestelijk avontuur niet ontbreken. ‘Iedereen moet met klasse kunnen uitgaan en dan bedoelen we meer dan 10.000 mensen’, luidt de boodschap.
‘Met het ‘Bal der Bals’ willen we taboes doorbreken. Een open oorlogsverklaring tegen saaiheid en een race tegen de conventies door een overrompeling van sfeer en spektakel. We willen het klassieke, excentrieke combineren met uitbundig feesten in kostuum en een spectaculaire show opvoeren. Voor elk wat wils’, zeg maar. ‘Een glitteravond vol belevenissen waar de bezoeker centraal staat.’, zegt hoofdorganisator Mathieu De Ruyck (22). ‘Iedereen is welkom, maar wie geen kostuum of avondkleedje draagt, komt er niet in.’
Het directiecomité dat instaat voor het dagelijks bestuur bestaat uit Mathieu De Ruyck, de 22-jarige student-ondernemer, en Daniel Dittrich (18), Tony Baetens (18) en Nicolas Joos de ter Beerst (29) die niet aan hun proefstuk toe zijn. Allen zijn nog steeds student in Vlaanderen. De organisatie van ‘Bal der Bals organiseerde onder meer het ‘Bal du Zoute’ dat ieder jaar plaatsvindt in het mondaine Knokke en het Bal van Gent. Vanaf dit jaar willen ze al deze bals in één overkoepelend bal onderbrengen. ‘We merken dat ons concept heel populair is. We zijn dan ook telkens sold-out.’

Ongezien programma
Spektakel, muziek en belevenis staan centraal tijdens het Bal der Bals en daarom moet iedereen in de watten gelegd worden. Een spectaculair klank-, licht- en vuurspel., een mega-lounge, een waterpijplounge, een champagne-, oester- en pianobar, een modeshow, een make-up- en haarstand, hypnose en magieshow, jacuzzi’s, topmodel scouting, aanwezigheid van internationale artiesten en beroemdheden, massage, chocolade snuiven, tal van gadgets, 1 uur gratis bubbels, acrobaten, randanimatie, ongeziene acts en vele optredens, exclusieve hapjes, standen, een ‘VIP skydeck’ van 6 meter hoog in de lucht dat bestaat uit 3 verdiepingen, internationaal gerenommeerde deejays, indoor special fx en zoveel meer. De gasten gaan trouwens niet met lege handen naar huis. Iedereen krijgt een rijk gevulde goodiebag. Als kers op de taart worden de VIP’s gebracht met limousines en is er een heuse openingsceremonie voorzien met een gratis hapje en drankje voor alle vroegkomers. ‘Wij verdelen het evenement in een spraakmakende inkom, lounge, beautyfarm, welness zone, mainstage en noem maar op’.

Er zal niet alleen een DJ-stage zijn voor het feestgedruis dat 360 graden ronddraait maar ook een chique inkomhal en patio waar het nodige entertainment voor de gasten zal gebeuren. Tenslotte is er ook nog een buitenplein waar mensen waterpijp kunnen roken, een cocktail drinken of gezellig in een Cubaanse sfeer kunnen vertoeven. De VIP’s worden letterlijk in hogere sferen gebracht en voorzien van de nodige luxe in een unieke VIP-area met verschillende etages, goed voor maar liefst 600 personen met daarop een toren voor 18 skyboxen. ‘Er zal voor de gasten een shuttledienst beschikbaar worden gesteld door De Lijn en er worden van overal partybussen en limousines ingelegd voornamelijk door de medestudenten. Van zelfs Duitsland, Denemarken en Nederland’, aldus Daniel Dittrich (18)
Mix van studenten en niet-studenten

Aan het Bal der Bals werken honderden studenten mee. Onder hen ticketverdelers, busverantwoordelijken, coördinators, project managers – en jawel – een 150-tal ambassadrices met lint en toenaam om het bal in de kijker te zetten op hun school of campus. Ze worden ondersteund door een jong maar ervaren balcomité. Er zal ook een regieteam aan te pas komen dat het verloop van onze gepersonaliseerde show zal opvolgen. ‘Dit is het resultaat van wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Als het meezit, breken we zelfs internationaal door’, besluit Nicolas Joos de ter Beerst (29).
Iedereen is welkom

Vanaf dit jaar is het evenement enkel toegankelijk voor meerderjarigen. De organisatie richt zich met andere woorden op zowel een studentikoos als een volwassen publiek. Door de lage ticketprijs blijft de manifestatie alvast toegankelijk voor iedereen die in maatpak of galajurk uit de bol wenst te gaan. Arm of rijk, sexy of niet, het maakt allemaal niet uit. ‘Het moet een sublieme avond worden waarin we tal van ongeziene dingen kunnen waarmaken’, belooft hoofdorganisator Mathieu De Ruyck.


Toegangskaarten

Prom Ticket: € 25
VIP: € 55
VIP Deluxe: € 450
Crystal Skybox: € 1.500 
God Skybox: € 2.500 
Legend Skybox: € 5.000
Tickets zijn verkrijgbaar in elke Fnac en Free Record Shop of online op www.balderbals.be
VIP-arrangementen kunnen enkel besteld worden door te mailen naar vip@balderbals.be 
Speciale vlucht- en hotelarrangementen zullen beschikbaar worden gesteld.

Praktisch

Evenement: Bal der Bals


Datum: zaterdag 11 mei 2013
Locatie: Flanders Expo, Maaltekouter 1 te 9051 Gent. (hal 1)
Dresscode: Kostuum met das of strik (heren); cocktailkleed of jurk (dames)
Minimum leeftijd: 18 jaar
Deuren: 21u tot 6u


Alle info op www.balderbals.be

Doel van het evenement
p Bal der Bals accepteren we iedereen zoals ze zijn. Duizenden mensen ervaren het overweldigend gevoel van eenheid en beseffen hoe eenvoudig het is om dat positieve gevoel te verspreiden onder de anderen.

Een glimlach, een aanraking of een beat is alles wat nodig is. Het gaat over onszelf openstellen. Het draait om het omarmen van nieuwe invloeden en het concept wordt geïnspireerd door nieuw internationaal talent maar ook uit eigen bodem. We geven talent een podium om hun vaardigheden te laten groeien. Maar we zijn ons ook bewust van ons eigen talent en de voldoening die voortkomt uit het volgen van onze dromen.
Als we mensen tijdens dit unicum kunnen inspireren, kunnen we een positieve impact hebben op het menselijk bewustzijn. En het is nu eenmaal onze core business. Hoe gelukkig we zijn ! We streven ernaar om dit besef uit te breiden en anderen te inspireren om van deze wereld een vreugdevollere plaats te maken.

Een nooit geziene magische ervaring op een nationale toplocatie.
Op het Bal der Bals willen we voor één keer wegdromen.
 
 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten