donderdag 24 maart 2011

Euro Millions: wijzigingen !

De negen Europese landen die samen het vrijdagse trekkingsspel Euro Millions organiseren, hebben vandaag laten weten dat deze loterij interessante wijzigingen zal ondergaan, die met name bedoeld zijn om tegemoet te komen aan een vraag van de spelers naar nog grotere Jackpots en nog meer winstkansen.
Tot die aangekondigde aanpassingen behoort de invoering van een tweede Euro Millions-trekking op dinsdag. Daarnaast zullen de spelers kunnen kiezen uit elf sterren in plaats van uit negen, hetgeen zou moeten leiden tot meer overdrachten en nog hogere Jackpots.
De organiserende landen van Euro Millions –Oostenrijk, BelgiĆ«, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Portugal, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk- hebben ook beslist om de winstverdelingstabel aan te vullen met een dertiende rang. In die nieuwe winstrang kunnen de spelers om en bij de vier euro opstrijken wanneer ze twee van de vijf uitgelote Euro Millions-getallen juist hebben. Daardoor zal de globale Euro Millions-winstkans voortaan 1 op 13 bedragen in plaats van 1 op 24, waardoor het totale aantal wekelijkse winnaars in alle organiserende landen samen meer dan verdubbeld zal worden, namelijk van 1,9 miljoen tot 4,6 miljoen. 
Voor deze vernieuwde Euro Millions-formule kan er worden ingezet vanaf zaterdag 7 mei 2011. De eerste Euro Millions-dinsdagtrekking wordt gehouden op 10 mei 2011. Om die primeur te vieren, wordt er meteen een Megajackpot van niet minder dan 100 miljoen euro aangeboden. Wie dat enorme bedrag wil opstrijken, moet de vijf uitgelote getallen (uit een reeks van 1 tot en met 50) en de twee uitgelote sterren (uit een reeks van 1 tot en met 11) op zijn Euro Millions-deelnemingsticket hebben staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten