woensdag 30 maart 2011

Nieuwe weersite !


MeteoVista, het bedrijf achter MeteoOnline heeft een nieuwe weersite gelanceerd voor de Belgische markt. Belgische bezoekers hebben vanaf nu de beschikking over de meest uitgebreide weersite voor consumenten. Naast radarbeelden biedt MeteoVista.be een uitgebreide verwachting voor de komende 14 dagen voor iedere Belgische plaats en een actuele regenverwachting voor de komende drie uur. MeteoVista.be is beschikbaar in het Nederlands en Frans.

MeteoVista verwacht veel van de nieuwe website: “Op de Belgische markt is absoluut ruimte voor een nieuwe en kwalitatief sterke weersite” vertelt Stephan Bosman, algemeen directeur van MeteoVista. “Grote initiatieven zijn er weinig op de Belgische markt, juist daarom is dit het perfecte moment voor de lancering van een nieuwe weerportal”.
MeteoVista.be komt voort uit MeteoOnline.be en kent veel vernieuwingen ten opzichte van de oude website. Naast de dagelijkse weerverwachting vindt de bezoeker ook het Europese weerbericht en in de winter het wintersport weerbericht.
Weercijfers
MeteoVista maakt het de bezoeker makkelijk. Per dag geeft de site een weercijfer. Het cijfer geeft de kwaliteit van het weer aan. Bij regen en kou is het cijfer lager dan op een warme dag met veel zon. Ook heeft de wind invloed op de hoogte van het weercijfer. Daarnaast verzorgt MeteoVista een weercijfer voor speciale activiteiten. Zo is er een speciaal weercijfer voor onder andere het voetbalweer en het wandelweer.
Het weer in de rest van de wereld
Voor het weer op de vakantiebestemming is MeteoVista.be een belangrijke bron. De website biedt voor meer dan 2 miljoen bestemmingen wereldwijd een gedegen weersverwachting. Voor deze plaatsen geeft MeteoVista een 14 daagse weersverwachting. Daarnaast kan de bezoeker ook het klimaatoverzicht vinden voor iedere plaats zodat het perfecte moment kan worden gekozen voor een vakantie.

Zakelijk
Naast de website voor consumenten biedt MeteoVista ook diensten voor de zakelijke markt. Zo houden onze meteorologen het wegennet van Belgiƫ in de gaten en geeft het strooiadvies aan strooidiensten. Ook websites die graag het weer tonen kunnen hiervoor een abonnement afsluiten bij MeteoVista.

Over MeteoVista
MeteoVista is van oorsprong een Nederlands weerbedrijf. In Nederland lanceerde het weerbedrijf in 2009 een nieuwe weerwebsite. Sindsdien is de website uitgegroeid tot de best bezochte weersite van Nederland. Dagelijks weten honderdduizenden de site te vinden, maandelijks zo’n 13 miljoen bezoeken. MeteoVista levert het weer aan alle grote kranten van Nederland en is marktleider op het gebied van gladheidbestrijding. Tevens verzorgt het bedrijf uit Zeist de weersverwachtingen voor de NOS, de Nederlandse tegenhanger van de VRT.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten