woensdag 9 maart 2011

Volwassenen leren fietsen in Gent

In Gent wordt vaak en veel gefietst. En terecht: fietsen is gezond en vaak de snelste manier om je in de stad te verplaatsen. Toch zijn er nog heel wat volwassen Gentenaars die niet kunnen of durven fietsen. Ze hebben het als kind nooit geleerd, zijn bang om zich in het drukke stadsverkeer te begeven of hebben al zo lang niet meer gefietst.
Daarom organiseert de Sportdienst in zes verschillende wijken fietslessen voor volwassenen. Verschillende wijkpartners zorgen voor de contacten met de deelnemers. De buurtsportwerkers in opleiding (BOP-project) staan samen met lesgevers van de Sportdienst in voor de begeleiding van de cursussen.

De lessen zijn volledig op maat van de beginnende fietser. In de eerste les wandelen we met de fiets aan de hand. Acht lessen later sluiten we af met een fietstocht richting stadscentrum.

De kostprijs voor een hele reeks van acht lessen bedraagt 10 euro. Inbegrepen in de prijs is 16 uur les van een ervaren lesgever (8 x 2 uur), gebruik van een fiets en fietshelm, verzekering én een aangename sfeer. Daarnaast voorzien we ook gevorderdenreeksen. Hierin wordt specifiek ingegaan op fietsvaardigheid en het fietsen in het verkeer. Afhankelijk van de grootte van de vraag worden in de maand juli misschien extra lessenreeksen voor gevorderden georganiseerd in de Bloemekenswijk en Nieuw Gent. Geïnteresseerden kunnen hun gegevens doorgeven aan de Sportlijn.

Leer fietsen! is een initiatief van Sportdienst Gent in samenwerking met Dienst Buurtwerk, De Kiosk, Wijkgezondheidscentrum De Kaai vzw, Wijkgezondheidscentrum Brugse Poort vzw, Wijkgezondheidscentrug Botermarkt vzw, Universitair Wijkgezondheidscentrum Nieuw Gent vzw, Sportnetwerk Gent-Noord en Project ‘Buurtsportwerkers in opleiding’ van vzw Jong.

Informatie
Sportdienst, Huis van de Sport, Zuiderlaan 13, 9000 Gent, tel. Sportlijn 09 266 80 00,
fax 09 266 80 10, e-mail
sportlijn@gent.be


Geen opmerkingen:

Een reactie posten