donderdag 12 april 2012

Flikkenwandeling voor kinderen

De Flikkenwandelingis een educatieve speurtocht door Gent voor kinderen van het lager onderwijs. Met politie en veiligheid als rode draad doorheen het verhaal en onder begeleiding van een gids van VIZIT doorkruisen de kinderen de Gentse binnenstad.

Folkert de Neve, een stagiair Sociaal Werk (Arteveldehogeschool Gent) op de Dienst Communicatie tijdens het academiejaar 2010-2011, heeft in de loop van zijn stage een eerste concept van de Flikkenwandeling uitgewerkt. VIZIT, een organisatie die bekend staat om zijn originele stadswandelingen, werd van bij de conceptontwikkeling betrokken.

De Flikkenwandeling is ondertussen een afgewerkt product met politie en veiligheid als rode draad doorheen het verhaal. Kinderen van het vijfde en zesde leerjaar vormen de beoogde doelgroep van deze educatieve speurtocht.
Uiteraard heeft de wandeling ook een promotionele waarde voor Stad Gent en Politie Gent.

De wandeling gebeurt steeds onder begeleiding van een gids van VIZIT. Bij de voorstelling op 11 april neemt Karel Algoed deze taak op zich. De wandeling start steeds op het Sint-Baafsplein, waar alle deelnemers een Flikkenpet ontvangen. Nadat de speurneusjes de Gentse binnenstad doorkruist hebben, eindigt de wandeling in het Commissariaat Gent Centrum, gelegen aan de Belfortstraat. Daar krijgen ze van een échte Gentse flik een Flikkenstrip als souvenir mee.

Scholen en verenigingen die hun leerlingen/leden de Flikkenwandeling willen aanbieden, surfen naar de website www.vizit.be en bellen of mailen om een afspraak te maken. De wandeling duurt anderhalf uur, per gids betaalt men 80 euro
(max. 25 kinderen per gids).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten