woensdag 18 april 2012

Hoogteparcours Blaarmeersen GENT afgewerkt

Het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen beschikt al jaren over een leuk en attractief speelterrein. In juli 2011 opende daar vlakbij een avontuurlijke klim- en klauteromloop, met klimrotsen en een parcours voor teambuilding. Nu vervolledigen de Gentse Sportdienst en Groendienst het geheel met een volwaardig hoogteparcours met drie omlopen en een pamperpaal.

Het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen heeft er een belangrijke aantrekkingspool bij. Met de realisatie van het hoogteparcours wordt de omschakeling van het vroegere speelbos naar een volwaardig avonturenbos afgerond. Samen met het junglepad, de klimrotsen met via ferrata en het teambuildingparcours vormt dit een heel attractieve zone voor zowel kinderen, scholen, bedrijven als volwassenen.

Met drie circuits
Het hoogteparcours is opgebouwd uit drie omlopen. Het groene en het rode parcours lopen deels doorheen het bos op een hoogte van 3,5 meter. Men kan dus een heuse kruinenwandeling maken en via diverse kleine deadrides van steunpaal naar steunpaal glijden. Het groene parcours is het makkelijkst terwijl het rode parcours al iets meer uitdagend is. De derde omloop is de zwarte piste en die richt zich al meer tot de echte durvers. Hier bedraagt de hoogte 6 meter.

Maximale veiligheid
Elke deelnemer beschikt over een klimgordel die bij de start van elke omloop in de vertrektoren wordt ‘verbonden’ met de veiligheidslijn die over het volledige parcours loopt. Zodra men ‘ingeklikt’ is op de veiligheidskabel, kan men het volledige parcours afleggen zonder een extra veiligheidshandeling te moeten maken. Zo is de veiligheid maximaal verzekerd.

Teambuilding met pamperpaal
Naast de drie pistes is er centraal in het hoogteparcours eveneens een specifiek deel uitgebouwd voor teambuildingoefeningen. Dit werkt los van het basishoogteparcours en hier kunnen diverse groepsopdrachten worden uitgevoerd waarbij de deelnemers elkaar moeten ‘zekeren’. Ervaren monitoren zorgen hier uiteraard voor de noodzakelijke begeleiding. In het midden van dit circuit staat een ‘uitnodigende’ pamperpaal, die je met vier personen kunt beklimmen waarna je in rappel terugkeert. Dit deel van het hoogteparcours is enkel voor volwassenen.

Gebruik
- Enkel na voorafgaande reservatie via e-mail reservaties.blaarmeersen@gent of telefonisch
09 266 81 70
- Alleen toegankelijk onder begeleiding van ervaren monitoren
- Als sportpakket bij schoolsportdagen, een bedrijfssportdag, en dergelijke:
prijs: 110/130/170 euro voor 24 deelnemers per 2.30 uren volgens het retributiereglement
- Ook individuele boeking mogelijk voor groepjes vanaf minimum 6 tot maximaal
12 deelnemers op woensdagnamiddag van 13.30 tot 17.30 uur en tijdens weekends, feestdagen en vakantieperiodes van 10 tot 18 uur
Prijs: 5/7/9 euro voor 6 tot 12 deelnemers per 1.15 uren volgens het retributiereglement
- Minimale grootte deelnemers: 1m40
- Parcours toegankelijk vanaf derde graad lager onderwijs (5de en 6de studiejaar )
- Aanmelden gebeurt steeds aan de balie van het strandgebouw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten