dinsdag 3 april 2012

Oproep aan KERAMIEKKUNSTENAARS

Oproep aan de kunstenaars n.a.v. het erfgoedproject "Steenbakkers aan de Bovenschelde" doet de VVV’t Gaverland en Kunstig Gavere een oproep aan kunstenaars om een keramiekplaat te ontwerpen die geplaatst zal worden op de erfgoedsite "Steenbakkers aan de Bovenschelde" (Grotenbroekstraat – Louis De Meesterstraat) in Semmerzake ( 9890 Gavere).
De keramiek - kleiplaat wordt gerealiseerd in 3 fasen:
1.
Een ontwerp op papier (schaal 1 op 1) wordt ingediend vóór 19 april 2012 op de afdeling vrijetijdszaken gemeentebestuur Gavere, Markt 1 – 9890 Gavere. 2. De geselecteerde ontwerpen worden door de kunstenaars zelf omgezet tot een kleiplaat tijdens een werkmoment o.l.v. van kunstenares (keramist) Kristien Vervaet op zaterdag 19 mei 2012.
3. Het resultaat, de kleiplaat worden na 14 dagen drogen meervoudig gebakken bij Pottenbakker Paul Van Gompel in Meigem.
De keramiekplaat (50 x 50 x 5 cm) moet één van de opgelegde thema’s uitbeelden. De plaat wordt niet bewerkt met kleuren, de natuurlijke kleur van de klei wordt in principe behouden. De uitwerking van het thema kan dus enkel gebeuren door het op- of inbrengen van reliëf (bas- of haut-reliëf) in de kleiplaat.
De opgelegde thema’s - die verwijzen naar een element uit de directe locatieomgeving zijn:
1. steenbakker (steenbakkersgast) en het bakken van Scheldesteen
2. de Bovenschelde en de -meersen
3. de historische veldslag "Slag bij Gavere "(23 juli 1453)
ontwerp op papier (schaal 1 op 1) wordt ingediend vóór 19 april 2012 op de afdeling vrijetijdszaken gemeentebestuur Gavere, Markt 1 – 9890 Gavere. 4. het leven en/of werk van componist Louis De Meester 5. trage wegen (kerkwegels, jaagpaden e.a.) in de landelijke omgeving Semmerzake
De promotor VVV’t Gaverland en de kunstenaarsgroep Kunstig Gavere staan autonoom in voor de beoordeling & selectie, de realisatie & plaatsing van de keramiekplaten. Authenticiteit en de aanwezigheid van alle thema’s zijn doorslaggevend bij het samenstellen van de selectie.
Kunstenaars die deelnemen doen dit op vrijwillige basis en staan door hun deelname het ontwerp en – bij selectie - de kleiplaat af. De VVV’t Gaverland financiert de basismaterialen (klei en vorm) en de productiekosten. De namen van de geselecteerde kunstenaars worden opgenomen in de droogloods en in de begeleidende brochure.
Alle deelnemende kunstenaars worden uitgenodigd op de feestelijke opening van de site op zondag 9 september 2012 (Open Monumentendag 2012).
Voor verdere informatie kan men contact opnemen met Alex Vertenten, deskundige cultuur en secretaris VVV’t Gaverland
cultuur@gavere.be – tel.: 09 389 60 97

Geen opmerkingen:

Een reactie posten