maandag 8 augustus 2011

Bruggeman neemt jenevermerk Smeets van Konings over

Met de aankoop van het merk Smeets versterkt Bruggeman zijn positie als marktleider op de Belgische jenevermarkt.
Gent - Zonhoven, 8 augustus 2011 –De bedrijven Konings en Bruggeman maken bekend dat ze na meerdere maanden onderhandelen vandaag een akkoord bereikten over de overname van het merk Smeets. Bruggeman,  al jarenlang een vooraanstaand producent en distributeur van jenever met de merken Peterman, Hertekamp en Fryns voegt dankzij deze deal een derde groot jenevermerk aan zijn portfolio toe. Smeets is immers sinds jaar en dag de absolute nummer één van de jenevermarkt in Limburg en omstreken.
Sinds 1884 is het Oost-Vlaamse Bruggeman met de merken Hertekamp en Peterman gespecialiseerd in de productie van jenever. Smeets van zijn kant, startte in 1921 met de productie van zijn Hasseltse jenever. Vanaf 2001 maakt het merk Smeets deel uit van drankenproducent Konings. De huidige core business van Konings is de productie en de afvulling van sappen, ciders en gedistilleerde dranken, dit als co-packer en als producent van private labels. Om zich meer op deze kerntaken te kunnen focussen besloot Konings het merk Smeets te verkopen.
De overname van Smeets door Bruggeman maakt het mogelijk om de verkoop, productie en marketing van een typisch Belgisch product als jenever op de markt te handhaven en verder te versterken en op Belgische bodem te houden. Dat jenever nog steeds een populair en hedendaags product is, blijkt uit het feit dat het, na whisky, de grootste markt van sterke dranken vertegenwoordigt.
“Wij zijn bijzonder trots om Smeets aan ons productgamma toe te voegen,” zegt Guy Tapernoux, gedelegeerd bestuurder van Bruggeman. “Met zijn reputatie van uitzonderlijke kwaliteit en smaak die door consumenten gewaardeerd en geprezen wordt, is Smeets met zijn Hasseltse jenever een icoon van de Belgische jenevermarkt en past het perfect bij onze huidige merken Peterman, Hertekamp en Fryns.”
Alle producten van het Smeets-gamma komen met de overname in handen van Bruggeman. Beide partijen zullen in de toekomst echter nauw blijven samenwerken om de productie van dranken te garanderen.
Over Etn. Bruggeman nv
Bruggeman is een Belgische producent en distributeur van jenever. Het bedrijf opereert in de jenevermarkt onder de merknamen Peterman, Hertekamp en Fryns. De rijke geschiedenis van het bedrijf gaat terug tot 1884. Door continue productinnovatie, zoals een focus op mixmogelijkheden met softdrinks, is Bruggeman uitgegroeid tot de onbetwiste nummer één in de Belgische jenevermarkt.
Naast Peterman,  Hertekamp en Fryns brengt Bruggeman ook onder meer Label 5, Poliakov en Comptoir des Flasks op de markt. Deze merken zijn onderdeel van La Martiniquaise, de Franse groep waar Bruggeman sinds 2009 toe behoort.
Jaarlijks produceert Bruggeman in zijn distillerij in Gent miljoenen flessen jenever, vodka, rum, pastis, whisky en aperitieven voor de Belgisch-Luxemburgse markt en diverse exportlanden. In 2010 haalde Bruggeman een omzet van 20 miljoen euro.
Over Konings
Opgericht in 1921, groeide het bedrijf Konings uit tot een gerenommeerde producent van gedistilleerde dranken, sappen en ciders. Vandaag is Konings wereldwijd actief als producent van private labels en als co-packer. Konings commercialiseert daarnaast haar eigen merk “Trudo”-fruitsappen, wat nog verder zal worden uitgebouwd.
Een permanent investeren in nieuwe technologieën en een management buy out in 2007 zorgden voor een explosieve groei. Na de recente overname van de vroegere Looza-site te Borgloon, telt Konings heden ca. 300 medewerkers. In 2010 realiseerde Konings een omzet van 60 miljoen euro.
Voor meer informatie, ga naar http://www.bruggeman.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten