zondag 28 augustus 2011

LEDEBERGSE FEESTEN

Van 2 tot 5 september heeft de 17de editie van de Ledebergse Feesten plaats.

De Ledebergse Feesten openen op vrijdag 2 september met het meezingfeest Ledeberg zingt! De eerste editie van Ledeberg zingt! vorig jaar was een afzonderlijk evenement, dit jaar wordt Ledeberg zingt! geïntegreerd in de studentennacht van de Ledebergse Feesten van vorig jaar. FC De Kampioenenster Balthazar Boma is om 20 uur de eregast met zijn orkest. Marijn Devalck brengt een live optreden van liefst drie uren. Nadien geeft de coverband Clouseau het beste van zichzelf. Zo kunnen de studenten en Ledebergenaars in totaal gedurende vijf uren uit volle borst meezingen!

Op zaterdag 3 september kan je de ganse dag snuisteren op de rommelmarkt in de August Van Lokerenstraat, Driesstraat en Ajuinmarktstraat en om 15 uur komen de sportievelingen ongetwijfeld terug aan hun trekken. De Ledebergse Feesten Jogging van 5 km & 10 km is uniek in Gent omdat het de enige loopwedstrijd is waar je gratis kan aan deelnemen. Inschrijven kan vanaf 13 uur in de Sfeertent Ledeberg. Elke jogger krijgt een gratis consumptie en neemt gratis deel aan de tombola. Schepen van Sport Christophe Peeters komt het startschot geven.
’s Avonds is er de 4de Buffalo Babe verkiezing. Vicky Vandriessche en choreogaaf Anne-Sophie Debevere zorgen voor een nieuwe wind in het Buffalo Babe comité. De website www.buffalobabe.be werd in een aantrekkelijk kleedje gestoken. De mooie meisjes die AA Gent een warm hart toedragen zullen de Buffalosupporters ongetwijfeld kunnen charmeren. Onder andere schepenen Catharina Segers en Guy Reynebeau zitten als respectievelijk meter en peter van deze verkiezing in de jury.  Ook Kurt van Biezebaaze komt zingen en zal ongetwijfeld de kandidaten een hart onder de riem steken.

Op zondag is het terug rommelmarkt en om 14 uur wordt Mini Miss Gent en Mini Mister Gent verkozen. De show wordt in mekaar gestoken door de kandidaten Miss & Mister Gent. We zijn heel benieuwd naar het organisatietalent van de kandidaten Miss & Mister Gent! Miss Gent wordt om 20 uur verkozen. Katy Satyn en Xandee zorgen voor een muzikale ondersteuning. De organisatie had dit jaar weelde om een selectie te maken, er waren liefst 200 voorinschrijvingen om deel te mogen nemen aan de finaleshow van Miss Gent. Organisator Pieter Ugille zorgt voor een kwaliteitsinjectie en dit wordt door de vele kandidaten duidelijk gesmaakt. De 2de eredame van Miss België 2011, Larissa De Castro zal overigens in de jury zetelen!

Op maandag is er om 14 uur de gratis seniorennamiddag met live optredens van Frans Babbelaar, Fred Geirnaert, Ronny Marino en Will Ferdy. Alle aanwezigen krijgen een gratis koffie. ’s Avonds om 20 uur worden de Ledebergse Feesten afgesloten met de verkiezing van de mooiste man van Gent met optredens van Joe Cocker look-a-like en Bart Kaëll.

Alle info over de Ledebergse Feesten vind je op: www.ledeberg.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten