dinsdag 23 augustus 2011

Nieuw in Vlaanderen - Culinaire comedy


Nieuw in Vlaanderen - Culinaire comedy
Joost Van Hyfte - KOK

In een tijd waarin kookprogramma’s en hobbykoks weliger tieren dan maden in een Sardijnse snobkaas en kookboeken sneller over de toonbank vliegen dan zoete broodjes op een suikerfeest, vindt Joost van Hyfte het hoog tijd om voor eens en altijd – en onverbiddelijker dan een chef de rang die het drinkgeld verdeelt – af te rekenen met keukenmythes die hardnekkiger standhouden dan het sex-appeal van Sergio Herman.
Dat doet de ex-restauranthouder door u – op een bedje van flauwekul, met meer dan een mespunt mensenkennis en afgewerkt met een royale toets zelfrelativering – een heel nieuw genre te presenteren: culinaire comedy.
Kok-komiek Joost bereidt in zijn voorstelling een lekkere maaltijd voor een koppel gelukkige toeschouwers dat hij lukraak uit het publiek plukt. Tijdens het koken serveert hij anekdotes en grappen uit het keukenleven zoals het écht is: nu eens rauw, dan weer aangebrand, afwisselend verfijnd en losgeslagen als een verse sabayon, maar altijd spannender dan de schort rond de pens van Peter Goossens, resoluut van eigen kweek en nooit belegen.

Kortom:

(h)eerlijk verteltheater om eens smakelijk mee te lachen.

Joost Van Hyfte kreeg de smaak van het podium te pakken bij de Belgische Improvisatie Liga. Na een workshop bij Nigel Williams werd hij stand-upcomedian. Een paar maanden later won hij meteen zijn eerste wedstrijd, de 123 Comedy Cup . Hij bereikte ook de finale van Humo’s Comedy Cup, nam het in die van de Lunatic Comedy Award op tegen de grote Philippe Geubels en Xander De Rycke en was ten slotte een opgemerkte tv-verschijning in de talentenjacht Comedy Casino Cup. Joost is dus meer dan klaar voor zijn eigen avondvullende programma: ‘KOK’.
Première:  zaterdag 1 oktober 2011 - 20:00u. - Arenbergschouwburg, Antwerpen
tickets: 03 202 46 46 -
www.arenbergschouwburg.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten