maandag 29 augustus 2011

Aangepast tramnet in Gent

Vanaf 5 september 2011 beginnen de nutsmaatschappijen te werken in de PAG-as (Papegaaistraat, Annonciadenstraat en Gebroeders Vandeveldestraat). Hierdoor wordt het tramnet in Gent grondig aangepast.

Tijdens de werken aan de PAG-as is er geen tramverkeer mogelijk door deze straten. Het tramnet in Gent wordt daarom aangepast:


·         Lijn 21 rijdt van Melle Leeuw tot aan Gent Kouter.
·         Lijn 22 rijdt van Gentbrugge DC tot aan Gent Kouter.
·         Lijn 4 volgt de normale reisweg van Gentbrugge Moscou tot Gent Sint-Pietersstation en rijdt dan verder tot Zwijnaarde Gestichtstraat (via het traject van lijn 21/22).
·         De nieuwe lijn 24 rijdt van Melle Leeuw via Gent Zuid naar de Korenmarkt – Rabot – Rozemarijnbrug – Sint-Pietersstation.
·         Lijn 1 volgt de normale reisweg.

De haltes Galglaan en Oude Houtlei worden tijdens de werken niet bediend. De andere haltes op het traject van lijn 21/22 worden bediend door lijn 4 of door de nieuwe lijn 24.
Vanaf maart 2012 coördineert De Lijn de heraanleg van de Rozemarijnbrug: op dat moment wordt het tramverkeer aangepast omdat er geen auto- en tram verkeer mogelijk is over de brug. Meer details hierover volgen op een later tijdstip.

Halteplaten worden vernieuwd en uurregelingen worden vervangen. Dit kan tussen nu en 5 september enige verwarring aan de haltes veroorzaken. Alle informatie over het openbaar vervoer tijdens de werken aan de PAG-as en de Rozemarijnbrug is steeds te vinden op de website www.delijn.be/gent of telefonisch bij De LijnInfo op het nummer 070 220 200 (€ 0,30/min). De aangepaste lijnfolders voor lijnen 4 en 21/22/24 en de omleidingfolder zijn te vinden in de Lijnwinkels.


 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten