dinsdag 22 februari 2011

Belgisch bier wint internationale prijs 2011

BELGISCH “GUILLOTINE” BIER VAN BROUWERIJ HUYGHE WINT PRESTIGIEUZE, INTERNATIONALE PRIJS
Golden Medal op Brewing Industry International Awards 2011

Melle, 22 februari 2011 – Brouwerij Huyghe, een van de oudste brouwerijen in België met activiteiten sinds 1654, valt opnieuw in de prijzen. De brouwerij uit Melle (Gent)  die eerder al wereldberoemd werd dankzij de titel van “Best beer of the World” (in 1998) voor haar Delirium Tremens, vernam immers zopas dat haar hoge gistingsbier “La Guillotine” op de prestigieuze Brewing Industry International Awards 2011 beloond werd met een Golden Medal in de categorie ‘Strong beer’.


Internationale erkenning voor vakmanschap, kwaliteit en innovatie
De toekenning van een gouden medaille door the Brewing Industry International Awards 2011, een wedstrijd die dit jaar haar 125- jarig bestaan viert en gejureerd wordt door actieve professionele brouwers wereldwijd, is voor elke brouwer een absoluut orgelpunt.

Dit jaar werden niet minder dan 796 bieren, verspreid over 31 klassen en 9 categorieën, ingestuurd naar de jury. Voor Alain De Laet (°1966), gedelegeerd bestuurder van Brouwerij Huyghe, is deze gouden medaille dan ook een erkenning voor de waarden van de brouwerij: “De waarden die wij steeds vooropstellen zijn kwaliteit, de keuze van onberispelijke ingrediënten, authenticiteit, diversiteit en creativiteit. Uiteraard komen deze principes pas ideaal tot uiting wanneer ze gepaard gaan met jarenlange vakmanschap en passie. Het feit dat wij door internationale collega’s beloond worden voor ons dagelijkse inzet en passie, geeft ons een extra motivatie om in deze richting te volharden.”

La Guillotine : het succesverhaal duurt voort
La Guillotine is een hoge gistingsbier met nagisting op de fles en een alcoholvolume van 8,5%. De Guillotine oogt goud blond en heeft een zeer persistente, wandklevende schuimkraag. Internationale bierkenners waarderen haar complexe geur, haar citrusachtig aroma, dat gevolgd wordt door hoparoma’s zoals Saaz, Brewers Gold en Amarillo. Door de aanwezige alcohol komt de smaak eerst wat zoetig over. Haar intensiteit en volmondigheid maskeren de aanwezigheid van de hoge bitterheid en laten dit bier ervaren als een zeer evenwichtig gebrouwen bier. De afdronk is lang, droog en bitterig. La Guillotine werd voor het eerst ontworpen in 1989, naar aanleiding van de tweehonderdjarige verjaardag of “Bicentenaire” van de Franse Revolutie.

Deze gouden medaille is niet de eerste internationale prijs die “La Guillotine” in de wacht sleept. Eind 2010 won Brouwerij Huyghe op de European Beer Star 2010 in Nuremberg ook al een zilveren medaille in de categorie Belgian Style Tripel ! Eerder werd la Guillotine ook al gelauwerd op de Australische bierkampioenschappen.


Over Brouwerij Huyghe
Brouwerij Huyghe is de oudste nog bestaande brouwerij uit het Gentse. De eerste brouwactiviteit dateert uit 1654. De brouwerij, die wereldbekendheid verwierf met Delirium Tremens, brouwt ook tientallen andere bieren, pilsbieren, klassieke hoge gistingsbieren, bieren met exotische smaken, regionale specialiteiten een ook fairtrade bieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten